U Istanbulu se održava Međunarodni istočnomediteranski sajam turizma i putovanja - EMMIT

02 Dec, 2017

U Istanbulu će od 25. do 28. januara 2018. godine biti održan 22. Međunarodni istočnomediteranski sajam turizma i putovanja - EMMIT.

Tradicionalna sajamska manifestacija, koja je prvi put organizirana 1997. godine pod nazivom Voyager - Međunarodni sajam turizma i odmora, u početku je bila fokusirana uglavnom na domaći turizam. Već nakon dvije godine, usljed velikog interesa turističkih radnika iz zemalja regiona i međunarodnog turističkog sektora općenito, prerastao u globalno važan događaj, na kojem se predstavljaju turističke destinacije iz svih krajeva svijeta.

Već poslije 16 godina postojanja, EMMIT je ušao među pet najvećih svjetskih sajmova turizma, a o njegovoj veličini i značaju govori i podatak da je prošlogodišnje, 21. izdanje, okupilo 650 učesnika iz 80 zemalja svijeta, a blizu 50 000 ljudi je imalo priliku posjetiti prošlogodišnji sajam

Od 2009. godine, EMMIT organizira ITE Turkey - turski odjel ITE Group, vodeće međunarodne kompanije za organizaciju sajmova, koja putem svoje 32 kancelarije u 20 zemalja, organizira 240 sajamskih manifestacija širom svijeta.

Izložbeni prostori sajamskog i kongresnog centra TÜYAP u kojemu će se održati EMMIT za posjetitelje Sajma će biti otvoreni od 10:00 do 18.00 sati svakoga dana. Više informacija o samom Sajmu, uvjetima akreditiranja za zainteresirane učesnike i medije možete naći na : http://www.emittistanbul.com/about-exhibition/overview