3. Sastanak Savjeta za turizam Republike Turske održat će se od 01. do 03.11. 2017.

21 Oct, 2017

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske u Ankari od 01. do 03. novembra 2017. godine održat će se 3. Sastanak Savjeta za turizam Republike Turske.

Treći po redu Sastanak Savjeta za turizam ima za cilj pobošljanje imidža i vrijednosti turizma Republike Turske na međunarodnom planu, kao i povećanje kvaliteta turističke ponude, ali i određivanja strategija i pravaca razvoja turizma u budućnosti. Ovaj Sastanak Savjeta za turizam održava se pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske. Uvodni panel će moderirati turski ministar kulture i turizma Numan Kurtulmuş. Među učesnicima Sastanka su ministri, predstavnici javnih ustanova i organizacija, civilnog društva, nevladinog sektora, turističkih agencija i turističkih radnika te akademske zajednice koji će zajednički razmatrati aktuelne teme i razgovarati o pravcima budućeg razvoja turskog turizma.

Centralne teme sastanka su politika turizma, upravljanje turističkim sektorom, vrste proizvoda i usluga u turizmu, teme vezane za okoliš i njegovo očuvanje, planiranje u turizmu, infrastrukturalni projekti, investiranje u turizma, podsticanje razvoja turizma i njegovo finansiranje. Stručnjaci će, također, kroz diskusije dati svoj doprinos razvoju sektora noćenja, turističke zajednice i komunikacija, promocija, upoznati se sa novinama u oblasti digitalnog turizma i inovacija, unapređenjem lokalnog upravljanja turizmom, ali i unutrašnjem i gastronomskom turizmu.

U cilju što kvalitetnije pripreme 3. Sastanka Savjeta za turizam formirano je 13 komisija na sastanku ministara u Vladi Republike Turske održanom 24. augusta ove godine. Svaka od komisija imala je svoju zadaću kojom je pripremila teren za održavanje ovog Savjeta.

Prvi sastanak Savjeta za turizam održan je u Ankari u periodu od 20. do 22. oktobra 1998. godine, a drugi od 12. do 14. aprila 2002. godine.

Izvještaji o 3. Sastanku Savjeta za turizam, izlaganja učesnika, kao i zaključci bit će predstavljeni u knjizi koja će nakon održavanja sastanka biti urađena i distribuirana učesnicima i svim zainteresiranim za razvoj turizma u Turskoj.